Rheinlust – inte vilken sjal som helst!

Äntligen får jag visa upp min Rheinlust i Heb Merino Fine. Den har varit klar ett bra tag. Men ibland blir det så att det dröjer en stund innan blockning och ytterligare en stund innan foton blir tagna. Jag har stickat min Rheinlust i färgen Dorset Berry som jag bara älskar! Sjalen är designad av Melanie Berg, även känd som Mairlynd, som skapar sjalar som ingen annan.

Gällande garnet Heb och Manx Merino Fine så är nuvarande upplaga på väg att ta helt slut. Därför finns garnet bara i form av garnpaket i några få färger just nu i butiken. De brittiska fåren vars ull som finns i garnet klipps en gång per år. Ullen kommer från ekologiskt certifierade gårdar och dessutom från sällsynta fårraser, alltså är tillgången begränsad. Nästa klippning måste inväntas innan en ny batch kan produceras. En ny leverans planeras till hösten 2016.

Jag måste passa på att tipsa om Melanies fantastiska Ravelry-grupp, där pågår ständigt knit-alongs och teststickningar av nya mönster. Just nu pågår årets andra ”Any Shawl KAL” som innebär att du kan delta med vilket som helst av Melanies sjalmönster. Det finns garnpaket till Rheinlust, Heidschnucke och klassikern Drachenfels i webbutiken.

Och så ska jag kanske nämna vad jag tyckte om mönstret – helt fantastiskt! Sjalen är relativt stor och för mig var vågmönstret med vridna maskor tidskrävande. Samtidigt älskade jag att se det växa fram. Sakta men säkert gick det framåt och när vågorna var klara så gick resten snabbt. Resultatet är helt klart värt besväret!

Matilda

Annonser

En reaktion på ”Rheinlust – inte vilken sjal som helst!

  1. Ping: Jag hyllar sjaldrottningen med en rabattkod! – Handarbete & hållbarhet

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s