Solskenskoftan

kristinehamn-cardigan-theknittingalmanac4.JPG

Det här är min Kristinehamn-kofta, än så länge utan ärmar. Såhär långt har jag stickat två gånger. Jag fick repa upp och börja om eftersom den var alldeles för liten och dessutom för kort. Jag stickar på stickor 4 mm i Big Merino Hug och har valt den minsta storleken. Min kofta är rakt av inspirerad av Virktant’s Kristinehamn, men jag tror att den blir lite längre än hennes, trots att jag skippat intagningarna i midjan precis som hon och tänkte att den skulle bli kort… Något jag verkligen behöver bli bättre på är att mäta och räkna istället för att gå på känsla när det gäller hur länge jag ska fortsätta sticka för att få rätt längd och storlek på något.

Jag älskar den här koftan som är designad av Karin Weststrand. Och jag älskar färgen, Sunflower (två saker som fick mig att orka sticka om hela kroppen ifrån början). Karin heter theknittingalmanac på Instagram. Jag gillar hennes stil och tycker att det är extra roligt att sticka ett plagg som jag har kunnat följa under skapandeprocessen. Kristinehamn är första mönstret som Karin publicerat på Ravelry, hon har därefter släppt Hamburgsund, och det verkar som att fler är på gång!

Jag känner på mig att det här kommer bli en favoritkofta som jag kommer slänga med i väskan under sommarens utflykter. En solskenskofta som värmer mig om kvällarna. Jag måste bara få den färdig. Helst igår.

Matilda

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s