Lyckoklöver, blåklint och pärlhyacint

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Bästa årstiden är när det finns blåklint och jordgubbar. Det fanns det gott om innan jag drog iväg på semester för ungefär tre veckor sedan. Då stickade jag för fullt på barnkoftan Pärlhyacint. Koftan stickas nerifrån och upp. Ärmarna stickas separat upp till armhålan och stickas sedan ihop med själva kroppen. Just till det här projektet hade jag ingen lust att sticka två ärmar efter varandra. Därmed tog jag äntligen tag i saken och lärde mig magic loop! Jag hittade en bra tutorial på You Tube och det gick förvånansvärt smidigt. Framöver kommer jag troligtvis växla mellan vanliga strumpstickor och magic loop beroende på projekt och vad jag känner för.

Blåklint och pärlhyacint syns i bild och text. Lyckoklöver då? Färgen på garnet heter ”Lucky Clover” och finns i två tjocklekar, Cheeky och Big. Till Pärlhyacint används den tjockare varianten.

Se även tidigare blogginlägg om Pärlhyacint.

Matilda

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s