Claras kofta

grasparv1

Clara Falk är som ni känner till den som står bakom designen till koftan Gråsparv. Claras kofta är gul och alldeles underbar. Hon stickade den för ett par år sedan i handfärgat garn från Dandelion Yarns. Anna som driver Dandelion Yarns färgar bland annat på vit bas från Rosy Green Wool. Hennes Rosy Sport motsvarar alltså Cheeky Merino Joy. Koftan Gråsparv kan därmed stickas i båda varianterna. Varför inte i välja en handfärgad kulör kombinerat med två av standardfärgerna? Då har du en alldeles unik kofta!

Just de färger som Clara stickade sin kofta i finns inte alltid att få tag på men i Rosy’s sortiment finns liknande färger! Du ser dem på bilden ovan i nedre högra hörnet och de heter Edelweiss (vit), Sunflower (gul) och Isar Pebble (grå).

Garnpaketen till Gråsparv lade jag upp i webbutiken i fredags. Jag var inte helt förberedd på den stora responsen. Just nu är båda de färdiga färgförslagen slutsålda. De går dock att förbeställa med en leveranstid på ca 14 dagar. Annars finns möjligheten att kombinera sina egna färger. Här kommer några förslag som jag själv älskar:

Bild 1: Deep Ocean, Night Sky & Sand. Bild 2: Rose Garden, Blackberry & Edelweiss. Bild 3: Coffee Bean, Wild Mallow och Sand

Det är så roligt att så många vill sticka koftan, jag hoppas att vi kan hjälpa varandra i Organic Knitters KAL-group på fejjan!

Matilda

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s